10 Eylül 2011 Cumartesi

yalancının önde gideniyim

okulum bir yıl uzadı ve ben herkese formasyon alıyorum diye yalan söylüyorum. anneme babama bile. bu sene evde nasıl ders çalışıcam bilmiyorum salak değiller o derslerin formasyon dersi olmadığını anlayacaklar. şu ana kadar tam 3 adet severek yapabileceğim hatta bayılacağım işi reddettim. neden? çünkü diplomam yok! insanlara "bu sene dinlenicem, formasyon bitince düşünücem iş" demekten sıkıldım. aslında çalışmayı delicesine istiyorum. uyduruk bi işte bile olsa istiyorum ama uyduruk bi işe girip dikkat çekmekten korkuyorum. "neden bunları istemedin de bunu yapıyosun" diyecekler. of ne zor iş. tezimi yazmadım henüz dedim diplomam yok dedim babama. e yaz o zaman dedi. ekim başı kampa giriyorum. aslında eylülde girmem gerekiyordu ama o kadar doluki haftalarım. ancak eve gelip uyuyorum. çalışmak istiyorum, diplomam yok, para kazanmam lazım, kendi paramı kazanmam lazım, çıldırıyorum. kredi kartı borçlarım var. babamdan para isterken utanıyorum. açıköğretim, açıklise, okul dersleri, kpss hazırlık. bunların hepsini birden yapabilmem için de çalışmamam lazım aslında. sevgilim borçlarımı hallediceni söledi ama of ya. gerçekten kafam çorba ve kimseden akıl alamamak boğazımı sıkıyo sanki.

2 yorum:

Kibritci Kız dedi ki...

hımm ... şimdi öncelikle ailemize okulumuzun uzadığını söylüyoruz. çünkü ailemize yalan söylememeliyiz.

ayrıca çevremize gerçekleri bok söylüyoruz çünkü onlar herşeyi bilmeye hakları olmayanlardangillerdendir.

sonra bir bakıyoruz kendimize sağlıklı mıyım ? başımızı sokacak bir evim var mı ? ailem iyi mi ? cevaplar evet ise kendimizi dövüyoruz .

daha sonra ders çalışmaya en önemli olan şeyden başlıyoruz . öncelikli olanlara öncelik tanıyoruz.kendimizi üzmüyoruz ,çünkü biz insanız. rambo değiliz. hepsinin önemi var ise bu sefer programlı şekilde zamanı verimli olarak kullanarak çalışmayı seçiyoruz.

para kazanmaya gelince bir süre daha babamızdan yardım alıyoruz ve gocunmuyoruz . çünkü o '' baba ''

kaçırdığımız işlere gelince vardır bunda da bir hayır diyor ve kaçan balık büyük olur hesabı yapmıyoruz.

ve seni seviyoruz :)

çığlık dedi ki...

en başında tüm bunlar için cesaretim vardı artık o kadar zor ki o kadar ustaca yalanlar söyledim ki geri dönüşü yok kibritçi kız :) kazasız belasız atlatabilmek tek dileğim. çook teşekkür ediyorum yorumun için :)